NATRIJUM (sodium) ASKORBAT

Liposomalni vitamin C

Za vaše telo
Za vaše telo
Čudesna snaga delovanja natrijum askorbata u liposomalnom obliku

Vitamin C (bilo kao Askorbinska kiselina ili Natrijum askorbat) spada u najpoznatije vitamine. Većina životinja (osim primata) sama stvara u telu Vitamin C, dok čovek to ne može i zato mora da ga uzima oralno, u obliku Natrijum askorbata bilo u prahu ili u liposomalnom obliku. U prahu je lako topiv u vodi, a netopiv u mastima. Hranjive materije topive u vodi, poput vitamina C, teško prolaze kroz barijeru koja prekriva ćelijske opne, a koje se sastoje od jednake dvoslojne baze (belančevine i lipidi) kao i liposomi. Ova barijera kontroliše šta ulazi u ćelije, te šta izlazi iz njih. Budući da je liposomalni Vitamin C napravljen na istoj bazi kakvu imaju ćelijske opne, on prolazi kroz ćelijske zidove mnogo delotvornije od Vitamina C koji nije obložen liposomima. Stoga, liposomalni Vitamin C ima jednaku ili veću delotvornost od intravenoznog unosa. Kombinacija Vitamina C i esencijalnih fosfolipida radikalno poboljšava ćelijsku biološku raspoloživost. Jednostavno, manje od 20% intravenoznog Vitamina C dolazi u ćelije, no liposferni spoj na česticama Vitamina C omogućava da 95% liposomalnog Vitamina C dođe u ćelije.

Zato je Liposomalni Vitamin C delotvorniji od ostalih oblika uzimanja ovog vitamina.
Poznata je uloga Vitamina C kao antihistaminika, odnosno, da smanjuje upalna stanja povezana s prehladom, groznicom, alergijama i gripom a uz to izuzetno pojačava delovanje belih krvnih zrnaca u obrani organizma. Apsolutno podiže imunitet. Manje je poznata izuzetno važna uloga Vitamina C u proizvodnji kolagena, glavnog granidbenog materijala kože, ligamenata, kostiju, diskova u kičmi, tetiva… Visoke doze su se pokazale kao glavni faktor u procesu zarastanja rana, bilo od opekotna, posekotina, hirurških intervencija, uganuća ‐ istegnuća i lomljenja kostiju. Takođe je izuzetno važan za zdravlje očiju, i mnogi stručnjaci veruju da čak i malih 1.000 mg Vitamina C dnevno, u obliku liposomata može da zaustavi kataraktu.
Niski nivoi Vitamina C mogu biti povezani sa većim rizikom za dobijanje raka, kardiovaskularnih bolesti i makularne degeneracije očiju kod starijih osoba. Istraživanja lekara nutricionista, doktora Ernesta Krebsa, doktora Dina Burka (SAD), i drugih, dovela su do zaključka da:
“ U telu ništa ne može da se izleči bez dovoljno vitamina C “

Više informacija o natrijum askorbatu i njegovim čudotvornim dejstvima možete naći ovde


ČUDESNI MINERAL

• Podmlađivanja
• Zdravlja
• Smirenosti
• Dugovečnosti
• Potencije

 

 

Magnezijum hlorid, mineralnin suplement dobijen isparavanjem iz morske vode, dragocen je zbog svoje sposobnosti da pospešuje zdravlje i vitalnost, leči brojne bolesti, usporava proces starenja i suzbija infekcije. Muškarci sa više magnezijuma u krvi imaće više testosterona u telu.
„Magnezijum je upravo čudotvoran mineral po svom isceljujućem učinku na širok raspon bolesti, kao i po svojoj sposobnosti da podmladi ostarelo telo. Neophodan je za mnoge enzimske reakcije, za zdravlje mozga i nervnog sistema, a takođe i za zdrave zube i kosti. U obliku hlorida impresivan je borac protiv infekcija. Ova izjava umirovljenog biohemičara i nutricioniste Waltera Lasta nije preterana. Dvostruko je istinita zato što je mogućnost unosa magnezijuma putem hrane uveliko opala, jer je magnezijum preduboko u zemlji da bi ga biljke mogle povući, uz to prevelik unos kalcijuma, preterano naglašen od strane zvanične medicine. Samo u sadejstvu, magnezijum i kalcijum čine dobro telu.

Šta telo radi sa suvišnim kalcijumom u krvi?

Prebacuje ga u tkivo gde god postoji neka hronična upala. To vodi do kalcifikacije zglobova, kao kod artritisa, do kalcifikacije jajnika, prostate i drugih žlezda, što rezultira smanjenom proizvodnjom hormona. Kalcificirani bubrezi s vremenom dovode do potrebe za dijalizom, a kalcifikacija u tkivu dojki, posebno u mlečnim kanalima, često se rešava nepotrebnim mastektomijama i drugim intenzivnim tretmanima.

Više informacija o magnizijumu i njegovim čudotvornim dejstvima možete naći ovde.


“KOLON ČISTAČ” – imunostimulator

• Regulator rada debelog creva
• Stabilizator rada jetre
• Regulator prekomerne težine
• Stimulator imuniteta

„Ako ne pročistite debelo crevo, drugi organi ne mogu da izbace otpadne produkte.“
Osnovna greška koju činimo prilikom lečenja prirodnim putem, ne čisteći debelo crevo, jeste da ne shvatamo da ćemo takvim postupkom naneti sebi veću štetu nego korist. Organizam će da započne sa procesom fiziološkog čišćenja i izbacivanja otrova ali, jednostavno, neće imati gde da ih izbacuje i otrovi će se ponovo reapsorbovati u telu i osoba će se osećati sve gore i gore. Svi telesni sistemi su povezani informacijama koje dolaze iz creva preko krvotoka do svih delova tela. Osoba će početi da misli „kako ove prirodne metode nisu efektivne i produktivne.“

– dr Šulc

Više o ovom imunostimulatoru možete pročitati na sledećem linku.


EHINACEA

Ehinacea

Ehinacea je poreklom iz Severne Amerike i oduvek se koristila za poboljšanje prirodnih odbrambenih mehanizama organizma. Još od 1700. godine američki starosedeoci su je koristili protiv ujeda zmija, insekata, za zarastanje rana i jačanje organizma.

Kako Ehinacea deluje možete pročitati ovde.