Da li je večna ljubav samo mit, ili zaista postoje ljubavi koje nadilaze život i traju kroz vekove?

 

Karmička ljubav se astrološkim rečnikom izražava kao Venera/Saturn priča, kombinacija koju mnogi od nas u horoskopu imaju. Ta priča je stara nekoliko stotina, često i nekoliko hiljada godina. Počinje tako što smo jednom, davno, nekom obećali da ćemo ga voleti večno, ili je neko nama to obećao.

 

A onda? Onda smo, možda, sa tom osobom proveli ceo život ali je, nekako, život ispao samo tren. Možda smo sa njom proveli jedan dan, pre nego što je ona otišla u rat, ili u neki drugi nepovrat. Ili smo, možda, sanjali nekog ko je pripadao drugom, iako smo ga osećali svojim. Koja god da je priča naša, mi smo sebi, ili toj osobi, obećali ljubav. I zaboravili. Sve što je ostalo je samo nejasan osećaj da nekog, u vremenu, čekamo.

Jednom mi je neko rekao : „Ja samo želim da vratim ponovo ono..nešto…nešto što sam izgubio.“ Postoji „ono nešto“ što smo izgubili u vremenu, obećanje večne (Saturn) sreće (Venera). Ono još uvek živi u našoj duši.

Želeći da to opet osetimo, mi ćemo napraviti akciju (Venera/Mars – nova ljubavna priča) i ta će akcija imati posledicu (Saturn). U koliko smo odnosa i veza uplovili, toliko smo i posledica stvorili.

Ne kaže se bez razloga da se karma „čisti“, zato što se ona se gomila kroz vekove. Nekada zato što smo nekog povredili, a nekada zato što smo mi bili povređeni. Često je to zato što smo izgubili, i nismo to preboleli.

Ako vam je Venera u Jarcu ili u aspektu sa Saturnom, onda su sve vaše ljubavi karmičke. Isti je slučaj i ako pripadate generaciji rođenoj sa Saturnom u znaku Vage, ili vam je Saturn u poljima koja se odnose na ljubav i brak. Ljubav se vraća i kroz retrogradnu Veneru, ili kroz aspekt retrogradne planete sa Venerom.

Sve su naše karmičke ljubavi različite, ali su u jednom uvek iste. Glavni razlog svih naših karmičkih priča je vezanost. Vezali smo sebe za neku priču, ostali smo u njoj.  Kada se se skinu okovi (Saturn) vezanosti (Venera), nestaje i karma.

Zato sve nedovršene veze koje se iz prošlosti vraćaju moramo da proživimo, skroz proživimo, toliko da možemo da stavimo tačku, i odemo laka srca, znajući da smo oboje proživeli sve. Onda, kada možemo da poželimo sreću i sve najbolje nekome, duboko iz srca, bez zadrške. Ne moramo to da uradimo danas, zato što pred sobom imamo čitavu večnost.

 

Karmička ljubav je Venera/Saturn priča. Saturn je sigurnost i večnost, Venera je ljubav. Sa ovom kombinacijom u horoskopu mi znamo da večnost postoji i da nećemo nestati, ni mi, ni naša ljubav.

 

 

 

 

Autor teksta     

Vanja Vladisav

https://www.facebook.com/holistickicentarlaterna

                                                                           


0 Comments

Ostavite komentar

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *