Celi svet je stravičan zbir podsećanja da je postojala i da sam je izgubio!

Fatalne ljubavne priče donose aspekti Plutona i Venere koji snažno vezuju ljude. To je ona ogromna čežnja, uzbuđenje, napetost, strah, izmešana osećanja nad kojima nemamo kontrolu. Ljubav nam postane jedina svrha života, jedini razlog što živimo, i dišemo. I polako, postajemo zatočenici te ljubavi, kao nekad Persefona (Venera) u Hadovom (Pluton) carstvu.

Naš prvi susret, ili početak ljubavi, uvek je povezan sa nekom velikom opasnošću u kojoj ljudi stradaju, tako da nismo sigurni ni za svoj, ni za život osobe koju volimo.

Zbog toga je ta ljubav dragocenija i snažnija od svega što smo dotad doživeli. U odnosu na jačinu ove sudbinske ljubavi, sve drugo bledi. Magnetska privlačnost vezuje nas za tu osobu, i ostajemo vezani na neki način za nju do kraja života.

 

Venera/ Pluton priča je potpuna predanost osobi sa kojom smo. Spremni smo da žrtvujemo sve, i svoj život, radi te ljubavi. „ Umreću bez tebe“ je rečenica koja ovde dobija potpuni smisao, jer se upravo to i dešava. Zajedno sa ovom ljubavnom pričom dolazi i smrtna opasnost, za nas, ili za osobu koju volimo. Kako je ovo ljubav (Venera) sa podzemnim carstvom Hada (Pluton), pored ratnih, ovo su i opasnosti koje vrebaju iz podzemlja.

Aspekti Venere i Plutona donose ljubavnu priču ili brak koji traje do smrti. Dubina osećanja ove velike ljubavi obeležiće nam ceo život, bilo da je ta ljubav potrajala duže ili je naglo prekinuta.

Iz ugla karmičke astrologije, ovo je ljubav koju smo nekada izgubili u nekom ratu, i sada se samo nastavlja.

Kada ljubavni par nije okružen ratom ili nekom drugom opasnošću, onda često dolazi do rata i mržnje između te dve osobe. Kombinacija ove dve planete uvek daje stradanje zbog ljubavi, ili stradanje kroz ljubav.

Nešto mora da ubije ljubav, nekada okolnosti koje par okružuju, nekada sami ljubavnici.

Fatalna ljubav daje – fatalan ishod, iz nje je obično samo smrt izlaz. Nekada čak ni smrt. Jer, kada jedna osoba ode na drugu stranu, ona koja ostane sa ove uvek priziva onu koja je otišla.

Volela si me, onda – kakvo si pravo imala da me ostaviš?

Autor teksta                                                                                               

Vanja Vladisav

https://www.facebook.com/holistickicentarlaterna

                               

 


0 Comments

Ostavite komentar

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *